Jul 9 (Wed)

Hier heb ik een klein beetje over onze vakantie geschreven. Uiteindelijk moet dat mijn nieuwe site worden.

Jul 5 (Sat)

We zijn weer heel thuis aangekomen, morgen nog een dagje weekend en dan weer lekker werken. Misschien hier nog een update over onze vakantie aan het andere eind van Interstate 5.

Jun 25 (Wed)

De grootste hitte is over in San Diego. Voor ons helemaal want we gaan zo'n 1000 mijl noord naar Seattle vandaag. Geen updates op deze website de komende 10 dagen waarschijnlijk, want de laptop gaat niet mee. Vanaf nu zijn we aangewezen op mijn koelkast-mobiele telefoon (zie contact voor als je ons hoognodig hebt), een GPS, wat reisgidsen, een huurauto en onszelf.

Jun 21 (Sat)

Wat een hitte hier zeg. Wij waren Nederland-Rusland gaan kijken bij Annelie en Robin die in Santee wonen, zo'n 20 minuten landinwaarts. Gelukkig hadden ze airco, want het was buiten 42 graden. Geen wonder dat Oranje op het eind er helemaal doorheen zat. Na onze oranje outfits ritueel verbrand te hebben zijn we weer richting zee (= richting huis gegaan) en de temperatuur die de thermometer in de auto aangaf zakte lekker, tot een graadje of 32 hier thuis, wat nog steeds wel aan de warme kant is, maar wel te harden. Joep heeft wat temperatuur-tolerantie Diana's genen, en loopt dus flink rood aan als het zo warm is.

Jun 19 (Thu)

Oostenwind. Dat betekent hier dat het warm en droog is. Gisteren bij mijn woensdag-lunchpauze voetbalpartijtje heb ik dan ook veel minder meters gemaakt dan normaal, en vanochtend was het om half acht al lekker zwoel weer. Nog even van genieten voordat we volgende week op vakantie gaan naar het wat Nederlandsere Seattle en omgeving.

Jun 18 (Wed)

Joep zegt al een paar dagen 'baboe' en we hebben geen idee wat hij nu precies bedoeld. We zijn een paar weken terug naar een botanische tuin geweest waar Joep helemaal gek was van de bamboe, en hij spreekt bamboe uit als 'baboe', maar om het nu keer op keer over bamboe te hebben is toch wat raar. Iemand suggesties?

Jun 15 (Sun)

De San Diego County Fair is dit weekend begonnen, lokaal vooral bekend om het aanbod van voedsel, supervet voedsel. Of je nu een gefrituurde snickers, een gefrituurde courgette of een gefrituurde aardappel (freedom fries) wilt eten op de fair kun je het krijgen. Arme Diana (die graag gezond eet) had vorig jaar hard gezocht naar een tentje waar nog enigszins gezond Aziatisch voedsel te vinden was, en gelukkig stonden alle eettentjes nog precies op dezelfde plek, dus dit jaar was het niet zo moeilijk. Ik heb natuurlijk een supervette hamburger op, en Joep heeft gewoon zijn favoriete eten gegeten (brood). Hoewel dat bij Joep niet echt snel ging, want die keek zijn ogen uit, de ene Amerikaan nog vetter dan de ander, en de ene kermisattractie nog interessanter dan de ander. Ook de geiten, schapen, varkens, lamas en andere dieren waren erg interessant voor 'm. Vorig jaar was de selectie aan beesten ook best wel hetzelfde, maar als 2 maanden-oude zuigeling heeft hij er toen toch niet zo veel van meegekregen.

Jun 9 (Mon)

Hoera, ik heb live voetbal kunnen kijken! Joep en Diana zijn ook naar de pizzatent op campus gekomen, en samen waren we driekwart van de Nederland-supporters. Voor de rest zaten er voornamelijk Italiaanse of neutrale toeschouwers te genieten van de Amerikaanse versie van de pizza (als het rond, vet en warm is en de topping geel/rood ziet wordt het al snel een pizza genoemd hier). Ik weet niet waar de Italianen het meest van genoten hebben, hihi.

Bij de doelpunten was het dan ook vrij stil, een beetje het effect dat je hebt bij een afgekeurd doelpunt. Ik heb mijn vreugdesoerkreten, -dansjes en -koprollen maar achterwegen gelaten deze keer, ik moet Joep natuurlijk het goede voorbeeld geven. Of misschien moet ik ze dan juist wel doen.

Jun 8 (Sun)

Ik vond het al opvallend rustig op de wegen hier het afgelopen weekend, maar nu weet ik wat het is: Het EK is begonnen, en wel zonder dat ik er veel erg in had. Even gezocht of/hoe/waar dit online te kijken, maar 't valt tegen om het op goede kwaliteit te zien. Ik geloof dat ze Internet verkeer vanuit de VS niet toelaten op diverse Europese sites, dus als mensen nog tips hebben over waar 't beste te kijken hoor ik 't graag. Dat we geen kabel-TV hebben en dus nog steeds met zo'n mooie binnenhuisantenne TV kijken, wil ook niet veel helpen. Op de Mexicaanse TV is er nog wel interesse, maar die ontvangen we met dikke pakken sneeuw, en dat we hier in een vallei wonen wil natuurlijk ook niet helpen voor de ontvangst.

Ik denk dat ik morgen op de universiteitscampus blijf om de wedstrijd te gaan kijken. Ze hebben een pizzatent waar ze soms live voetbal laten zien, dus misschien zie ik onze jongens morgen wel live.

Gisteren zijn we met Joep en de speelgroep gaan aardbeienplukken. Ik heb van horen zeggen dat je in Nederland een Pool een paar kwartjes betaald om je aardbeien te laten plukken, maar hier pakt men het commercieel wat slimmer aan en mag je zelf betalen om je aardbeien te plukken. Maar dan staan er wel palmbomen op de achtergrond ... Uiteindelijk hebben we niet eens aardbeien geplukt, maar ons verder wel prima vermaakt met een ritje op de kar achter een tractor, een kinderboerderij-achtig iets (konijnen, kippen, geiten, schapen en zelfs een echte alpaca) en nog een keer het zelfde ritje maar dan in iets trein-achtigs.

Jun 3 (Tue)

Volgens mij had ik nog niks verteld over onze vakantieplannen. Wij gaan eind juni een dikke week naar de staat Washington. We vliegen op Seattle, hopelijk bij ome Eddie op de koffie (= Eddie Vedder, Pearl Jam), maar die zal het wel te druk hebben. Ik zal 'm eens mailen. Daarna gaan we een trip maken, en afhankelijk van hoe leuk Joep het allemaal vindt in de auto gaan we naar Olympic National Park, Victoria (in Canada), Mount St. Helens en misschien halen we Portland, Oregon ook nog wel. Als mensen nog tips hebben wat we nog meer moeten gaan bezoeken daar, dan hoor ik 't graag. Het weer daar schijnt erg Nederlands te zijn trouwens, eens kijken of we dat nog aan kunnen.

May 26 (Mon)

Wij zijn weer heelhuids terug uit stinkstad Los Angeles, na een lekker vakantieweekend. Zaterdag met Tanja (Diana's oud-collega) en nog wat van Tanja's huidige labmaatjes naar de Getty villa geweest, een in Romeinse stijl gebouwde villa. Leuk, maar 't echte werk in Rome is toch net wat echter. Wel lekker koffie zitten leuten op 't terras. Tanja deelt een 1 slaapkamer appartement met een Indisch stel. Beetje wringen dus om daar 2 extra mensen en een Joep kwijt te kunnen voor een nacht. Erg lekker Indisch gegeten trouwens die avond, Deepti en Amal zijn erg goede koks.

Zondag hadden we niks gepland. Ik had van een collega over de La Brea Tar Pits, en daar zijn we uiteindelijk heen gegaan. Ik las net op wikipedia dat dit soort natuurlijke teerputten erg zeldzaam zijn, en 't was ook wel apart. Midden in zo'n stinkstad een meerje dat nog meer naar asfalt stinkt dan de wegen eromheen. Doordat het zo'n plakkerig goedje is zijn er vroeger toen Los Angeles nog een grote vlakte was erg veel dieren in vast komen te zitten, en ze hebben dus skeletten staan van mammoeten, gigantische luiaarden, sabeltandtijgers en meer van dat soort prehistorisch gespuis. Joep vond vooral de ballon die bij het entreepoortje hing fantastisch en later ook de ballon die hij bij de lunch kreeg.

Maandag zijn we in Long Beach naar het Aquarium of the Pacific geweest, ook de moeite waard. Thuis komen was ook wel weer lekker, vooral Joep was blij als een hond met zeven lullen om weer al zijn boekjes, auto's en ander speelgoed terug te zien.

May 23 (Fri)

Hoera, een lang weekend. Het is aanstaande maandag iets (memorial day?), dus 3 dagen vrij. We gaan op bezoek bij een oud-collega van Diana die naar stinkstad Los Angeles is verhuisd. De Getty villa richting Malibu en het Long Beach aquarium staan voor het weekend op het programma.

May 19 (Mon)

Het weekend zit er weer op. Gisteren zijn we naar Quail botanical gardens geweest, voor de CD presentatie van Hullabaloo. Leuke kinder-muziek, mooie botanische tuin en erg erg warm weer. Daarna nog even aan en in het zwembad gelegen; Joep vond het fantastisch, na een erg aarzelend begin. Hij ging zelfs in zijn zwemband zitten, wat hij de vorige keren toch erg eng vond.

Joep heeft de afgelopen week wel meer vooruitgang gemaakt. Hij herkent de letter 'u' nu bijvoorbeeld, hij is er zelfs helemaal wild van. Op de achterkant van de 'Animal Baby', een boekje dat Joep maandelijks krijgt, staat elke maand een beest met een verschillende letter, op een van zijn boekjes staat dus een 'u', en Joep was daar helemaal wild van op een of andere manier. Ik weet eerlijk gezegd niet welk beest er bij hoorde, maar toen we eenmaal gezegd hadden dat het een 'u' was, ging het heel enthousiast: 'uu, uu, UUUUU'. De dag daarna wees Joep spontaan de 'u' aan op zijn alfabet-worm. Het is me er eentje, misschien moeten we hem maar Jupe gaan noemen.

May 14 (Wed)

Heeft Diana toch bijna mijn leven gered. We waren bij mensen op kraambezoek, Diana had gekookt en we zaten te eten. Ergens tijdens mijn 2e bord slikte ik een hap door en ineens zat mijn luchtpijp dicht. Niet dat er eten in zat ofzo, maar het voelde alsof mijn strotteklep dichtgeplakt zat. Na een seconde of 20 (kan ook 5 of 60 zijn, of 17.5) ging het een en ander weer tergend langzaam open, dus kon ik al piepend verse lucht aan. Op dat moment stond Diana klaar voor een Heimlich, dus ze heeft bijna mijn leven gered.

May 13 (Tue)

Hoe zou je 't vinden als je jaarsalaris open op het Internet gepost is? Ik vind het niet zo erg moet ik zeggen dat mijn jaarsalaris op het net te vinden is, net als de salarissen van al mijn collega's, en zo'n beetje iedereen die op de universiteit hier werkt. Ik weet zelfs waar. Het is hier bij wet geregeld dat iedereen de salarissen van mensen met dergelijke overheidsbanen moet kunnen opvragen, eigenlijk wel een goede zaak. Ik ga natuurlijk niet vertellen waar al die salarissen te vinden zijn (en heel interessant is het ook niet).

May 12 (Mon)

Hoera voor de huidige Amerikaanse president! Onze Sjors heeft in zijn oneindige wijsheid besloten alle belastingbetalers hier de Amerikaanse equivalent van de Zalmsnip te geven. Aangezien Diana onze belastingen al heel vroeg in het jaar ingestuurd had, hebben wij inmiddels onze Bushsnippen al binnen. De bedoeling is dat we de economie er mee gaan stimuleren, misschien moeten we er maar van op vakantie naar Mexico gaan ofzo.

Dat laatste zijn we trouwens niet serieus van plan, momenteel rommelt het flink aan de Mexicaanse kant van de grens hier, zo erg zelfs dat vorige maand een Travel Alert is afgegeven. Toch maar goed dat wij daar niks van wisten toen we een paar maanden geleden naar Ensenada in Mexico zijn gegaan.

May 4 (Sun)

Heb ik toch een hele week niet geschreven over een nieuw hoogtepunt in mijn lange sportieve carriere? Het geval was dat ik afgelopen zondag mee heb gedaan in een voetbalteam van het Burnham aan een voetbaltournooi. Op zich is geselecteerd worden voor een dergelijk tournooi al een hele prestatie: de voornaamste vereiste is dat je op komt dagen. Waarschijnlijk is dat wel de enige vereiste trouwens. Ons team was erg divers, van mensen die daadwerkelijk konden voetballen, tot types als ik. Wij hadden ook een vrouw van achter in de 50 in ons team staan, die toch wel ongeveer de helft van de tijd ook daadwerkelijk in het veld heeft gestaan. Het tournooi was een gemengd tournooi en volgens de spelregels moest er ten aller tijde tenminste 1 dame in het veld staan. Wonder boven wonder kwamen we zomaar in de finale terecht, tegen een team dat geen dames in hun opstelling had. Na 1-0 achter in de eerste helft, hebben we na een spannende 2e helft toch nog gewonnen.

Zo kom je nooit op bepaalde plekken, zo kom je er elke week. Vandaag waren we weer op de sportvelden waar ik vorige week nog furore had gemaakt. Heb gelukkig geen handtekeningen uit hoeven delen. Vandaag was het een soort kinderboekendag en we zijn met Joep naar een muziekworkshop geweest die daar gehouden werd. Diana was al eens een keer naar zo'n workshop van dezelfde workshop-geefster (hoe heet zo iemand in 't Nederlands?) geweest. En ze was weer goed. Het was duidelijk te merken aan Joep dat hij het erg leuk vond. Hij heeft gebiologeerd staan kijken, en tijdens het laatste liedje begon hij het gebaar voor 'meer' te maken. Later vroeg ik me af, hoe ons mannetje tijdens het laatste nummer wist dat er daarna niet meer zou komen? Het was een 'goodbye' liedje, dus ik verdenk hem er zwaar van dat hij dat snapte.

Apr 26 (Sat)

Het komt niet zo vaak voor dat er witte haaien gezien worden in de buurt van San Diego, maar gisteren was er toch wel zeker een witte haai hier voor de kust. Helaas is het grootste bewijs daarvoor dat die haai iemand heeft aangevallen en diegene heeft het niet overleefd. We waren net eventjes op het strand uitwaaien en er stonden overal borden aangeplakt dat het toch niet heel verstandig was om momenteel het water in te gaan. Joep, die waaghals, ging gewoon toch wel de zee in, wel tot zijn voetzolen. Precies 1 keer, want hij vond het toch wel een beetje eng zo met die haai.

Apr 20 (Sun)

Het is aanstaande dinsdag Earth Day en dus was het vandaag Earth Fair in San Diego in Balboa park. Dus wij tree huggers natuurlijk in onze half-zo-vervuildende Prius gepakt en onderweg naar Earth Fair. Niet helemaal fair natuurlijk om met de auto te gaan, maar ja, als je met het openbaar vervoer naar het park wilt ben je toch al snel 2 uur enkele reis zoet. En natuurlijk waren we niet de enigen die om de aarde, bomen, bloemen en bijen geven, dus we stonden lekker vet in de file flink fossiele brandstoffen te verbruiken met z'n allen (maar wij maar half zo veel als de rest dus). Na een half uurtje file waren we van de snelweg af, en alles was goed geregeld dus we konden steeds net op tijd de borden vinden die ons naar de gereserveerde parkeergarage wezen. Daar gekomen was het een gecirkel van jewelste en we zagen ook nog dat er een enorme rij stond voor de bus die ons dan van de garage naar het park zou moeten brengen.

Een paar kilo kooldioxide later stonden we in Coronado waar genoeg parkeerplaatsen vrij waren en Joep zich helemaal kon vergapen aan het skatepark wat we daar vonden. Joep is helemaal gek van skateborden en begint meestal flink te stuiteren als er een skatebord in de buurt is. Er wordt minimaal gewezen en een of andere oerkreet uitgeslaakt (iets als 'OEEEEEE'), dus een skatepark was helemaal Joeps ding.

Apr 16 (Wed)

Gisteren een vrije dag, dus 's ochtends vroeg met Diana en Joep naar het aquarium geweest om Joep's favoriete vis weer eens op te zoeken, de Clown Triggerfish (in goed Nederlands is dat de 'luipaardtrekkervis' maar dat bekt ook niet echt lekker). En 's middags ben ik met Joep naar een drumworkshop voor jonge kinderen geweest. Het was me niet heel duidelijk of Joep het nu leuk vond of niet, totdat hij naar voren liep, en de Ghanese drumworkshopinstructeur (scrabble!) wel een volle 2 minuten met halfopen mond stond aan te gapen. Denk toch dat het wel indruk gemaakt heeft.

Net voor het slapengaan hebben Diana en ik de dag nog eventjes doorgenomen met Joep. Diana en Joep waren naar de dierentuin geweest, dus als je 'aap' of 'olifant' zegt wordt hij helemaal wild en probeert hij het woord te herhalen. Aap wordt 'ap' of 'ape' of 'appe'. Dus ik vraag voor de grap of 'mama een ijsje had gehad', en Joep antwoord meteen 'ijsje!'. Diana ontkent in alle toonaarden dat ze een ijsje heeft gehad trouwens ...

Ook briljant is hoe Joep soms Diana's t-shirt omhoog trekt om met haar navel te spelen. Als hij de navel ziet begint hij keihard te lachen. Aangezien Diana's navel sinds Joep een 'outtie' is kan Joep het ook niet laten om erop te drukken, wat blijkbaar ook hilarisch is, aan het gegiebel van Joep te merken.

Apr 13 (Sun)

Het is warm hier. En net nu heeft Joep een flinke koorts, dus die is vrij schaars gekleed. Was gisteren gaan voetballen, maar het was meer lopen en de bal naar elkaar overschoppen dan voetbal. Nu is dat ook een beetje het niveau waarop ik voetbal speel, maar bij een graadje of 30 zit je toch liever in de schaduw (daar zaten Joep en Diana dus), dan pal in de zon.

Joep's 'gepraat' begint steeds meer vorm te krijgen. Je moet natuurlijk alles wat ouders over hun kind zeggen met een korrel zout nemen, maar wij hebben net toch al wel een woord of 17 opgeschreven waarvan we denken dat Joep ze (na)zegt. Naast de gebruikelijke woorden als 'mama' en 'papa', horen wij ook soms wat complexere dingen als 'aardbei' en 'vliegtuig'.

Bezoek is er voor de lunch, ik ga afsluiten.

Apr 4 (Fri)

Nu weet ik waarom alles in de USA groter is: ze kunnen hier gewoon niet meten. We waren vandaag met Joep bij de dokter voor zijn 1-jaars check (en spuitjes enzo), en Joep werd gewoon als over de 31 inch lang gemeten, terwijl ik nog geen week geleden Joep gemeten heb op zo'n 29 en een halve inch. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat ik voor geen meter kan meten.

Mar 29 (Sat)

De film van Greet blijkt een storm in een glas water te zijn, vandaar dat we vanochtend gewoon met Jeroen durfden te gaan ontbijten en Nederlands durfden te praten. Eens een keer niet naar ons vertrouwde ontbijttentje Pannikin, maar naar Kono's. Voor mensen die San Diego kennen: Dat ligt vlak bij Crystal Pier en is die tent waar altijd een rij tot buiten staat voor het ontbijt, ook als je laat in de middag komt. In 4 jaar San Diego waren we daar nog nooit geweest, en het staat in verschillende ontbijt-top10's dus hoog tijd om het eens uit te testen. Denk ook wel dat het de laatste keer wordt. Op zich niet zoveel mis met Kono's, maar erg speciaal is het ook niet. Behalve dan de hoeveelheid voedsel. Ik ben een vrij goede eter, en als het even kan eet ik mijn bord ook leeg, ik heb er immers voor betaald en eten weggooien vind ik zonde. Het einde van mijn ontbijt-burrito met roerei, worst, roerei, advocado, roerei en roerei had ik achteraf gezien toch maar moeten laten liggen, want mijn maag heeft toch wel tot ver in de middag gedraaid ...

Mar 27 (Thu)

Bedankt Greet Wilders. Nu kan Joep niet meer veilig over straat in zijn oranje Holland t-shirt. Ik denk dat Diana en ik ook niet meer in het openbaar Nederlands gaan spreken hier, en ook het Wilhelmus zullen we niet meer in het openbaar zingen, veel te gevaarlijk nu.

Ik moest natuurlijk even kijken naar Greets filmpje, lekker eenzijdig en lekker gebruik maken van schokkende beelden, lekker gemakkelijk. Ik heb denk ik nu wel een gat in de markt ontdekt. Ik denk dat ik Nederlandse vlaggen ga exporteren naar het Midden Oosten, met al die vlaggen die de komende tijd verbrand gaan worden gok ik dat dat wel een mooi handeltje is.

Mar 22 (Sat)

Hoera! Joep wordt 1 jaar vandaag! Joep was vandaag nog steeds niet helemaal lekker, maar wel weer de eerste dag helemaal paracetamol-vrij, wat op zich ook een felicitatie waard was. Na een ochtendje webcammen zijn we met Joep naar Doyle park geweest, lekker naar de speeltuin dus. En na Joep's middagdut zijn we nog even naar de mall geweest, waar ook een kleine speeltuin is waar Joep zich ook prima vermaakt heeft. Ik gok dat Joep ondanks zijn niet-fitheid toch een leuke 1e verjaardag heeft gehad. De oranje slingers en ballonnen, mensen die lang-zal-hij-leven gezongen hebben, kaarten (digitaal en dode bomen), de appeltaart met kaarsje en verjaardagsmuts vond hij in ieder geval erg leuk.

Mar 21 (Fri)

Joep is een drugskikker. Hij is nu al een paar daagjes ziek, en kickt enorm op baby-Tylenol, in goed Nederlands ook wel Paracetamol genoemd. Geen idee hoe dat er in Nederland uitziet, maar de baby-versie hier is een roze zoetige ranja-gel, en Joep is helemaal verslaafd. Dat hij zich er beter door voelt helpt natuurlijk ook.

Mar 16 (Sun)

Zo, dat was me de nacht wel weer. Gisterenavond was Jeroen op bezoek, en doordat we toch wel erg fanatiek PSV-Ajax bleven spelen op de Playstation was het zomaar ineens half 2. Dat zou dus gewoon een relatief wat kortere nacht worden (Joep is er meestal wel rond half 7), ware het niet dat Diana, die de hele week al ziek is, behoorlijke hoestaanvallen had, en ik maar bij Joep op zijn kamer ben gaan liggen om toch nog wat te kunnen slapen. Ware het niet dat die ene keer per jaar dat het in San Diego onweert nu juist vannacht was, en Joep er niet bepaald vrolijk van werd. Dus besloten om Joep maar bij me in bed te leggen, om hem te kunnen troosten. Dat was wel nodig, want het ging er behoorlijk op (of misschien zijn we niks gewend hier?). Na zo'n paar uurtjes af en aan halfslaap kreeg ik langzaam aan door dat het Joep niet alleen om de donder en bliksem ging, maar dat hij zich ook niet goed voelde. Dus met Joep op de arm naar beneden gestommeld om wat pijnstiller voor hem te halen. Ging ook niet helemaal goed, want Joep werd wagenziek op mijn arm en spuugde mijn pyjama onder. Met pijnstiller ging het uiteindelijk wel redelijk, maar het was onderhand dan ook al weer licht.

Nu door de dag heen slaapt Joep veel en is afwisselend toch wel alert en aan het spelen en toch wel weer erg ziek. We mogen erg blij zijn dat we tot nu toe nog bijna geen ziekteperikelen met Joep meegemaakt hebben.

Mar 8 (Sat)

Bij gebrek aan andere spraakstof, ga ik het maar over mijn lipoma hebben. Gisteren even naar de dokter geweest omdat er een bult op mijn linkerschouder zit. Blijkt dus een lipoma te zijn. Erg goedaardig, maar dus wel een gezwel wat niet vanzelf weggaat en waarschijnlijk tergend langzaam blijft groeien totdat ik ga overhellen naar een kant en dan toch maar eens besluit dat ze het weg moeten gaan snijden.

Mar 3 (Mon)

Het heeft genoeg geregend in San Diego en omstreken en op de juiste tijd ook nog. Het is hier nu behoorlijk groen, als er geen bergen en zon waren dan zou het wel een beetje op Nederland lijken. Genoeg regen betekent ook dat de woestijn in bloei kan staan, vandaar dat we al een paar dagen de wildflower-reports aan het volgen zijn. Diana zag gisterenochtend dat het al aardig in bloei stond, en dus hebben we de Mazda gepakt en zijn oost gereden. Het bloeide inderdaad al aardig. We wilde ook nog een stukje gaan wandelen, maar na 3 stappen gezet te hebben met Joep in zijn rugzak kwamen we erachter dat het toch wel winderig was, en de plek waar we uitgestapt waren was ook vrij zanderig. Dat was niet zo handig.

Feb 24 (Sun)

Ik werd daarnet door Diana aangemoedigd om toch nog eens even wat hier op te schrijven. Ben de zoveelste poging aan het doen om mijn website te verbeteren, maar daar zie je hier dus nog helemaal niks van. Het was een druilerige dag hier, dus goed voor binnenactiviteiten. Wij hebben toch een poging gewaagd wat buiten te gaan doen, en een beeldentuin-kunst-ietsje in Escondido te gaan bekijken, maar helaas. Er stond een groot hek omheen met een poort die op slot was en een bord: Gesloten op regenachtige dagen. Vervolgens door de modder maar weer naar de auto geglibberd.

Feb 20 (Wed)

Diana is net terug van Spaanse les, en ik gok zo dat ze daar meer Spaans heeft opgestoken dan van ons weekendje in Mexico. Bij bijna elke poging die Diana of ik deden om Spaans te praten, werd er netjes in het Engels teruggepraat.

Feb 18 (Mon)

Mexico, Mexi-hiii-hihi-co, zoals Rietje Bey ooit zong. Het is toch een heel andere wereld. Waar je de WC nog met een emmer doorspoelt. Waar je als je een garnalen-burrito besteld, je ook precies dat krijgt, garnalen in een pannekoek gewikkeld. Waar ze je niet graag weer naar de VS zien gaan, wij hadden dan ook 3 pogingen nodig om een route naar de grens te vinden waarbij we niet door de politie vanaf gestuurd werden. Ok, de 'authorized vehicles only' baan waar we ons in bevonden was wel terecht dat we daarvanaf moesten en dus een extra rondje Tijuana moesten maken, maar de 2e poging was een beetje suf. Doordat we te laat in de goede baan zaten op een 4-baans weg, werden we door de politie teruggefloten toen we alsnog in probeerden te voegen in die baan. Na nog een rondje Tijuana, met een omweg door een minder frisse buurt, lukte het bij poging 3 wel om op de juiste baan te komen en 2 uur file-rijden later waren we al aan de grens.

Verder hebben we ons prima vermaakt in Mexico. Op de heenweg hebben we eens niet het gebaande pad genomen, maar we zijn in Tecate de grens over gegaan. Erg typisch ook, waar je verwacht dat iemand dan je paspoort wil zien, stond er gewoon niemand op te letten, en zijn we maar gewoon langzaam de mannen in uniform die stonden te kletsen voorbij gereden. Ze vonden het prima.

De vorige keer dat we in Ensenada waren regende het pijpestelen, maar ook als het droog is is Ensenada een leuk stadje om te bezoeken. Wel erg touristisch, maar ach. We hebben ook nog een tripje gemaakt naar 'La Bufadora' waar we ook al eens geweest waren. Dit keer stond er geen 30 centimeter water in de straat daar.

Ook Joep heeft zich volgens ons wel vermaakt. Hij zit momenteel in een wijs-fase, dus als er maar iets is om naar te wijzen is Joep wel in zijn hum (maan, vogels en honden zijn favoriet). Ook in de backpack-carrier door een touristenstraat heen vind Joep wel OK, lekker mensen kijken. Het gedeelte van de reis waar we verschillende rondjes door Tijuana moesten maken en daarna 2 uur in de rij voor de grens vond Joep wat minder leuk, maar dat waren we dan ook weer met hem eens.

Feb 15 (Fri)

Ik had heel graag filmpjes van Joep's eerste stapjes, gebarentaal, spelen met autotjes, enz. op JoepTube willen zetten maar bepaalde iemanden hebben die van de harde schijf gewist ... tenminste dat dachten de bepaalde iemanden, want ze stonden niet op onze backup-schijf waar de bepaalde iemanden in kwestie ze heen hadden verplaatst. Ze blijken dus nog gewoon op de camera te staan ...

Komende maandag heb ik vrij vanwege Presidents Day, dus morgen gaan we voor een lang weekend naar Ensenada, Mexico dus. Zo'n 100 km zuid van San Diego. Joep en bepaalde iemanden gaan natuurlijk ook mee.

Feb 12 (Tue)

Tjsa, wel erg weinig nieuws op deze site. Misschien dat het wel ligt aan het feit dat ik de laatste tijd wat moe ben, dus eigenlijk naast werk en familie niet zo veel puf meer heb voor andere dingen. Ik had natuurlijk wel kunnen schrijven over dingen als Joep's eerste stapjes of onze plannen om komend weekend naar Mexico te gaan voor een lang weekend, maar het komt er maar niet van.

Feb 3 (Sun)

Weinig meegemaakt afgelopen week, dus dan kan ik fantastische verhalen gaan zitten verzinnen hier of gewoon niet te veel schrijven. Denk dat het dat 2e wordt.

Jan 27 (Sun)

Die Joep van ons begrijpt meer dan je door hebt. Zo zijn we begonnen met het spelletje 'waar is de ...', wat inhoudt dat we hem vragen waar iets is, en hij die richting op moet kijken. Zo heeft hij stiekem al een aardig grote woordenschat van dingen die hij meestal wel begrijpt: klok, drinken, bal, banaan, brood, papa, mama, melk, maan, vliegtuig, boerderij, boek, (papa's) neus, (papa's) mond, (papa's) oor. Het missende woord is natuurlijk 'nee'.

Jan 23 (Wed)

We zijn weer thuis (oe-hoe-hoe-hoe). Oahu was de moeite waard, hoewel Kauai nog steeds mijn favoriete Hawaii-eiland is. Oahu is een stuk touristischer, met de miljoenenstad Honolulu, en het Benidorm-achtige Waikiki.

Op dag 1 zijn we naar de noordkust gereden, waar het een stuk minder touristisch is, en waar 's winters big-wave surfing gedaan wordt. We zijn even bij de (Banzai) Pipeline gaan kijken, waar de golven flink (maar niet extreem) waren. Op de achtergrond zagen we op een gegeven moment wat walvis-stoomwolkjes/fonteinen (hoe noem je die dingen in het Nederlands?). En of ik heb het gehalicuneerd, of ik heb echt een walvis uit het water zien springen, het was behoorlijk ver weg, maar er vloog toch even iets grijs, wat even later met een flinke plons weer in het water terecht kwam.

Joep vond vooral het strandzand erg leuk om mee te spelen, en ook in zijn rugzak vermaakte hij zich wel. Ik geloof dat Diana en Joep zich ook wel vermaakt hebben op zaterdag en zondag, terwijl ik in een conferentiezaaltje zat. Op zondag moest ik een presentatie doen (die niet bepaald super ging), maar daarna hebben we nog anderhalve dag van het Hawaiiaanse weer kunnen genieten. Op maandag hebben we nog wat rondgereden en gewandeld, in gezelschap van mijn Chileense collega Sebastian. Eerst wat bergop (en weer af) gelopen in een regenwoud, daarna naar het Nuuana Pali uitzichtspunt, even uitrusten op het strand en daarna nog naar de rand van de Diamond Head krater (met uitzicht over ... Waikiki). Dinsdagochtend ontbijt bij het stijlvolle Zippy's, een bezoekje aan een botanische tuin en toen was het alweer tijd om 4 en een half uur te vliegen naar San Diego.

Joep wilde niet terug, en was toch vrij vervelend op de terugvlucht, op het eind keek hij Diana en mij ook niet meer aan, en was heel erg op zoek naar oogcontact met andere mensen (om hem te redden van ons?). En nu zijn we weer terug in het koude San Diego (12 graden overdag!), da's toch wel 13 graden verschil met Oahu (en daar vroor het dus niet).

Jan 19 (Sat)

Aloha! Vanuit een conferentie-ruimte snel even een update hier. Iedereen is nog erg hard naar zijn laptop aan het staren (het is nog niet begonnen). Diana en Joep liggen nu waarschijnlijk lekker op Waikiki beach. Gisteren lekker nog een dagje rondgetourd met z'n 3-en. We hebben de North shore van Oahu gezien, waar in de winter erg stoere surf-golven zijn. De in surferskringen wereldberoemde 'pipeline' is aan de North shore, en die hebben we dus gezien. Later meer, het gaat beginnen hier.

Jan 17 (Thu)

Aloha, wij gaan naar Hawaii vandaag!

Jan 13 (Sun)

Nu we een fietszitje voor Joep hebben kunnen we ook weer eens wat stukjes samen gaan fietsen. Vandaag een proefritje gemaakt naar de speeltuin, dat was een dikke hit. De Doyle community park playground is helemaal Joep's ding. In het zand kruipen alleen al vindt hij geweldig. Onze kleine onderzoeker vliegt van hot naar her, alles is interessant en als het even kan moet overal op geklommen worden. Op een gegeven moment was Joep de hele tijd omhoog aan het kijken. Wij zagen geen vogels of vliegtuigen en hij keer erg duidelijk over alle speeltoestellen heen. Na even met hem meegestaard te hebben zagen we het ook. Joep was gefascineerd door de halve maan die vandaag overdag te zien was. Ook op de fiets terug werd er nog regelmatig om hoog gekeken door bepaalde kleine iemanden met erg grote fietshelm.

Jan 12 (Sat)

Lekker een weekje zitten stressen op een presentatie die ik over een dikke week in Honolulu (Hawaii dus) mag geven. Ik ben erg slecht in presenteren/praten voor groepen mensen, vooral als ik ze niet ken. De helft van de mensen is van mijn werk, de andere helft komt uit Japan en is een van de geldschieters voor de groep waar ik voor werk. Nu, na een paar wijntjes denk ik dat het wel gaat loslopen. Toen ik daarnet nog een keer mijn presentatie doornam ging het allemaal een stuk soepeler dan toen ik het nuchter probeerde ...

De laatste tijd schiet het sporten er ook een beetje bij in, dus vanochtend ben ik met onze BOB revolution met Joep erin naar de garage getrimd om daar onze Mazda op te halen. Onze remmen klonken een beetje raar, dus had Diana de auto weggebracht. Aangezien Diana een nog grotere hekel heeft aan autoreparaties dan ik (we snappen er eigenlijk allebei de ballen van), mocht ik aanhoren wat er nu allemaal weer mis was en wat er de volgende keer ook nog eens gerepareerd zou moeten worden. Joep vond het een beetje saai in de wandelwagen geloof ik, hij keek erg sjacherijnig als ik hem probeerde op te vrolijken bij de stoplichten.

Gelukkig hadden we 's middags een feestje met Joep's playgroup in de speeltuin in Balboa Park. Joep heeft zich wel vermaakt tussen de kids daar en het was ook wel lekker in het park vandaag, hoewel Diana soms stond te kleumen. De playgroup is wel leuk en divers. Hoewel er wat militairen en erg gelovige mensen bij zitten (het zij ze vergeven), is iedereen over het algemeen vriendelijk en vrij 'down to earth'. De meeste interacties die Joep met andere kinderen heeft zijn voorlopig het de ogen proberen uit te steken en het gebruiken van een ander kind als voorwerp om tegen omhoog te klauteren, hoewel we vandaag al bijna een bal-overrol-spelletjes zagen tussen Joep en een andere kid. Ook het zand in de speeltuin was fantastisch, Joep kon er maar geen genoeg van krijgen. Van het proberen het zand te eten dus.

Jan 7 (Mon)

Zo, het gaat weer een stuk beter hier, een dagje werk achter de rug zonder daar kapot van terug te komen, dus dat gaat de goede kant op. Het weer is ook weer een stuk beter hier, het heeft namelijk wel een dag of 3 achter elkaar geregend, soms zelfs met flinke windvlagen. Dat heet hier dan een 'massive storm', maar ik denk niet dat het KNMI er ook maar een seconde over zou denken er een weeralarm voor af te geven.

Vanmiddag zijn Joep en Diana op mijn werk komen lunchen. Dat doen ze wel vaker af en toe, maar dit was de eerste keer dat ze samen op de fiets kwamen. Als je onder de 18 bent moet je hier verplicht een helm dragen, dus onze Joep heeft nu een enorm stoere fietshelm, en heeft de grootste lol in zijn fietsstoeltje voor op Diana's fiets. Waar de fiets met minstens 2 kinderzitjes en minstens 2 booschappentassen in Nederland vrij normaal is (toch?), is een kind in een fietszitje iets dat je hier eigenlijk nooit ziet. Voor de gemiddelde Amerikaan moet het allemaal wat groter en als ze dan al met kinderen gaan fietsen dan is het meestal een karretje achter de fiets. Heb ze nooit van binnen gezien maar het zou me helemaal niet verbazen als zo'n karretje hier minstens 2 bekerhouders, DVD-speler en airco heeft.

Jan 6 (Sun)

De beste wensen voor 2008, 2009 en 2010! Het jaar hier is een beetje traag begonnen voor mij, want ik voel me niet helemaal top-fit, vandaar dat dit pas het eerste is dat ik hier schrijf. Het afgelopen jaar hebben verbazend veel mensen deze site bezocht, bedankt!

Ouder spul